Kuningattaren sisar

Elokuvat · Stara.fi

Kun 1500-luvun Englannissa aletaan huhuta kuningas Henrik VIII:n (Eric Bana) etsivän itselleen uutta rakastajatarta, keksii keskiluokkainen Boleyn perhe suunnitelman. Kuninkaan vaimo ei onnistu synnyttämään miehelleen kruununperilliseksi poikaa, joten Sir. Thomas Boleyn (Mark Rylance) tarjoaa kuninkaalle rakastajattareksi Anne-tytärtään (Natalie Portman).

Annen harmiksi kuningas mieltyykin enemmän Boleyn perheen nuorimpaan tyttäreen, naimisissa olevaan Maryyn (Scarlett Johansson), joka päätyykin pian hoviin kuninkaan sänkyyn ja toistensa vastakohtia olevat siskokset taistelevat kuninkaan rakkaudesta. Kunnianhimoinen Anne ei tyydy kakkoseksi, vaan tulevaa kohtaloaan aavistamatta kiertää ovelalla suunnitelmallaan kuninkaan pikkusormensa ympärille. Näin ollaan tilanteessa, joka hajottaa niin Boleyn perheen kuin koko Englannin hovinkin.

Kuningattaren sisar on elokuva siskosten välisestä rakkaudesta, kilpailunhalusta ja kunnianhimosta. Elokuva perustuu Philippa Gregoryn romaaniin, mutta romaanin sovitus elokuvaksi ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Elokuvan tarina on elokuvan kestoon nähden hieman liian monimutkainen. Monimutkainen juoni tekee elokuvasta sekavan ja välillä jopa tahattoman koomisen.

Saippuaoopperamainen juonikuvio neitsyt-tyttäristä, jotka perheensä pakottamina alistuvat itsensä kuninkaan petikavereiksi, on pakostakin hieman vastenmielinen. Elokuva on karu kuvaus aikansa Englannista, jossa naimisiin mentiin muista syistä kuin rakkaudesta ja naisia kohdeltiin pelkkinä objekteina.

Hienoja näyttelijäsuorituksia ja upeita pukuja sisältävä Kuningattaren sisar herättää katsojassaan ajatuksia ja vahvoja tunteita.

Genre: Draama



Ohjaus: Justin Chadwick



Pääosissa: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess, Mark Rylance, Kristin Scott Thomas



Ensi-ilta: 12.9.2008



Kesto: 1:58

Pisteet 3/5