Pommi-isku South Parkin tekijöitä vastaan estettiin?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla maailmalla uutisoitiin kuinka Yhdysvalloissa toimiva muslimiryhmittymä esitti uhkauksen suositun South Park -animaatiosarjan tekijöitä kohtaan. Nyt New Yorkissa on tullut ilmi tapaus, jonka epäillään liittyvän uhkaukseen.

– Meidän pitää varoittaa Mattia ja Treyä siitä, että se mitä he tekevät on tyhmää ja ohjelmansa takia heille tulee luultavasti käymään kuin Theolle Van Goghille. Tämä ei ole uhkaus, vaan varoitus siitä todellisuudesta, joka heitä tulee todennäköisesti kohtaamaan, Al Amrikee kirjoitti Osama Bin Ladenia tukevalla RevolutionMuslim.com -verkkosivulla.

South Park -sarjaa esittää Yhdysvalloissa Comedy Central -televisiokanava, jonka puolestaan omistaa mediajätti Viacom. Nyt Viacomin rakennuksen liepeiltä New Yorkin Broadwayltä on löydetty räjähteillä lastattu auto. Se oli pysäköity Leijonakuningasta esittävän teatterin viereen, Helsingin Sanomat uutisoi.

Telegraph-lehden mukaan viranomaiset tutkivat parhaillaan epäilyjä siitä oliko pommi-isku mahdollisesti suunnattu South Park -sarjan tekijöitä vastaan taannoisten uhkailujen mukaisesti. Uhkaukset esitettiin, koska sarjassa esitettiin karhuksi puettu profeetta Muhammed.

Verkossa esitetyssä uhkauksessa oli sanojen takeeksi mukana myös South Park -sarjan luojien työpaikkojen katuosoitteet New Yorkissa ja Kaliforniassa sekä linkki tekijöiden omistamasta lomapaikasta kertovaan juttuun