Etuovi voitti Alma Median

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen Etuovi -palvelua tuottava yritys on voittanut pörssiyhtiö Alma Median kanssa vuosia käymänsä nimikiistan. Vuonna 2000 aloittaneen palvelun toiminta vaikeutui vuonna 2001, kun mediakonserni Alma Media avasi oman verkkopalvelunsa samalla nimellä ja haki lisäksi tunnukselle tavaramerkkiä. Tätä ennen pörssiyhtiö oli kuitenkin yrittänyt ostaa merkin yrittäjältä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Korkein hallinto-oikeus on nyt päättänyt, että Alma Media otti Etuovi -tavaramerkin käyttöön tietoisena siitä, että samaa merkkiä käytettiin jo samankaltaisten palvelujen kaupallisena tunnuksena. Mediakonserni haki merkille lain vastaisesti myös tavaramerkkiä, joka rekisteröitiin, ja jonka Korkein hallinto-oikeus määräsi nyt kumottavaksi.

Kyseessä ei siis ollut kiista nettiosoitteesta, vaan tavaramerkistä, joka kuuluu KHO:n mukaan yrittäjälle. Hän voitti kiistan jo viime vuoden tammikuussa, mutta Alma Media valitti tuolloin päätöksestä. Tapauksen käsittely jatkuu lähiaikoina vielä vahingonkorvausten ja kieltokanteen osalta Helsingin käräjäoikeudessa.

Yritysten internetsivustojen ja tietokantojen suunnittelun, tuotannon ja ylläpidon lisäksi Etuovi on tarjonnut jonkin verran myös viihdealaan liittyvää sisältöä sekä sähköisiä hakemistoja. Nykyisin palvelu toimii osoitteissa Etuovi.fi ja Etuovi.net.