Alma Media -boikotti laajennettiin Vuodatus.netiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viestintäkonserni Alma Median antamat potkut Lapin Kansa -lehden päätoimittajalle ovat saaneet aikaan varsinaisen mediamylläkän. Lehden päätoimittajaksi nimitetty Johanna Korhonen sai potkut jo ennen pestinsä alkamista, kun Alma Median johdolle selvisi, että hän on parisuhteessa naisen kanssa.

Parissa päivässä juttu nousi televisiouutisten pääaiheeksi ja lopulta Alma Median toimintaa kritisoi eilen useiden professorien lisäksi myös presidentti Tarja Halonen. Asiaa käsiteltiin myös eduskunnassa ja lukuisissa ulkomaisissa medioissa. Samalla kansalaiset ovat ryhtyneet vaatimaan boikottia Alma Median tuotteille. Perjantaiksi on kaavailtu myös mielenosoitusta Alma Media -konsernin Tampereen pääkonttoriin Siperian liikekeskukseen.

FacebookissaAlma Media boikottiin Johanna Korhosen potkujen takia!” ja ”Seksuaalista syrjintää vastaan: Älä osta Alma Medialta” -ryhmät keräsivät nopeasti yli 5.000 jäsentä. Nyt boikottia vaaditaan myös suositulle Vuodatus.net -blogipalvelulle, jonka Alma Media hankki äskettäin omistukseensa. Kaupasta tiedotettiin samana aamuna, kun kohu Korhosen potkuista sai alkunsa.

Journalistiliiton puheenjohtajana pitkään toiminut Johanna Korhonen tunnetaan arvostettuna journalistina. Hän on ilmoittanut vievänsä Alma Median oikeuteen potkujensa johdosta. Tämän lisäksi Alma Media on käynyt jo vuosia oikeutta myös Etuovi-tavaramerkistä. Kiistaa käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa syyskuun alussa ja asiassa odotetaan käräjäoikeuden päätöstä jo lähiviikkoina.