Alma Medialle jälleen tappio Etuovi-kiistassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kahdeksan vuoden ajan jatkunut kiista Etuovitavaramerkistä mediakonserni Alma Median ja tamperelaisen yrittäjän välillä on jälleen edennyt. Patentti- ja rekisterihallituksen valituslautakunta ratkaisi asian nyt jo toistamiseen yrittäjän hyväksi ja Alma Median tappioksi. Tavaramerkkiriidan hävineen Alma Median asiamiehenä toimivat asianajotoimisto Juridia, Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila ja avustaja Riikka Kiljander.

PRH:n valituslautakunta katsoi viime viikolla ylijohtaja Eero Mantereen johdolla tekemässään ratkaisussa, että Alma Medialla ja sen tytäryhtiö Etuovi Oy:llä ei ole oikeutta yrittäjän omistamaan Etuovi-tavaramerkkiin.

Konsernin molemmat yhtiöt olivat vaatineet yrittäjän omistaman tavaramerkin kumoamista. Alma Media perusteli vaatimustaan sittemmin jo kumotulla tavaramerkillään ja pöytälaatikkoyhtiö Etuovi Oy toiminimellään. Molemmat vaatimukset hylättiin perusteettomana jo vuonna 2007, minkä jälkeen Etuovi Oy valitti päätöksestä. Nyt valituslautakunta hylkäsi myös valituksen.

– Alma on yrittänyt saada oikeudet tavaramerkkiin juridisella kikalla. Etuovi Oy on perustettu vuonna 1991, mutta se on rekisteröity arvonlisäverovelvolliseksi vasta vuonna 2007, mikä tukee väitettä siitä, että kyseessä on erikseen kiistaa varten hankittu yhtiö, asiasta uutisoinut MicroPC-julkaisu kirjoittaa.

Samankaltainen prosessi on käyty osapuolten välillä jo aiemminkin, kun yrittäjä vaati Alma Median rekisteröimän Etuovi-tavaramerkin kumoamista vilpillisyyden perusteella. Tuolloin valituslautakunta ja korkein hallinto-oikeus ratkaisivat asian yrittäjän hyväksi ja Alma Median tavaramerkki kumottiin vuonna 2007. Helsingin käräjäoikeus katsoi kuitenkin vuonna 2008 käräjätuomari Jukka Jaakkolan johdolla ja korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä poiketen, että Alma Medialle olisi muodostunut oikeus Etuovi.com-tunnuksen käyttämiseen. Yrittäjä on valittanut tuomiosta ja asian käsittely jatkuu hovioikeudessa.

Alma Median asiamiehenä toimii asianajotoimisto Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila.

Aiheesta muualla

MicroPC: ”Pitkä Etuovi-taisto jatkuu: nyt tuli takkiin Alma Medialle

Mediaviikko: ”Alma hävisi taas Etuovi-kiistan