Hovioikeus kielsi ETUOVI.COM-lehden julkaisemisen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin hovioikeus on tänään antanut tuomionsa jo vuosia jatkuneessa Etuovi-tavaramerkkiä koskevassa asiassa, jonka osapuolina ovat Alma Media ja tamperelainen yrittäjä Jori-Pekka Träskbäck. Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden aikaisemmat tuomiot osittain ja kielsi Alma Medialta ETUOVI.COM-tunnuksen käytön lehden nimenä. Tavaramerkkiriidan hävineen Alma Median asiamiehenä toimivat asianajotoimisto Juridia, Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila ja avustaja Riikka Kiljander.

Hovioikeus vahvisti, että Alma Media on loukannut yrittäjän tavaramerkkioikeutta ETUOVI.COM-ilmoituslehdellä, kielsi yhtiötä käyttämästä tunnusta lehden nimenä ja määräsi lisäksi yhtiön maksamaan yrittäjälle korvauksia tavaramerkin loukkaamisesta. Myös kaikki Alma Median rekisteröimät Etuovi-aputoiminimet kumottiin.

– Myönteisestä päätöksestä huolimatta aiomme hakea korkeimmasta oikeudesta valituslupaa siltä osin, kun hovioikeus sallii Alma Median edelleen käyttää ETUOVI.COM -tunnusta verkkopalvelunsa nimenä. Korkein hallinto-oikeus poisti jo vuonna 2007 Alma Median tavaramerkin rekisteristä vilpillisenä, Jori-Pekka Träskbäck kommentoi.

Lisäksi hovioikeus katsoi, että Alma Median käyttämä tunnus ETUOVI.COM ei ole muodostunut laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi ja että Alma Median tunnus ei ole myöskään vakiintunut mainonta- ja markkinointipalvelujen tunnuksena. Hovioikeus vapautti yrittäjän maksamasta Alma Median oikeudenkäyntikuluja ja määräsi Alma Median puolestaan maksamaan yrittäjän oikeudenkäyntikuluja.