Alma Media joutui lopettamaan ETUOVI.COM -ilmoituslehtensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediakonserni Alma Media on lopettanut Etuovi.com-ilmoituslehden julkaisemisen. Helsingin hovioikeus vahvisti vuodenvaihteessa Alma Median loukanneen tamperelaisyrittäjän yksinoikeutta Etuovi-tavaramerkkiin ja kielsi Etuovi.com -tunnuksen käytön Alma Median ilmoituslehden nimenä. Tavaramerkkiriidan hävineen Alma Median asiamiehenä toimivat asianajotoimisto Juridia, Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila ja avustaja Riikka Kiljander.

Tammikuun alussa Alma Media ilmoitti lehdistölle, että hovioikeuden tuomio ei vaikuta tavaramerkin käyttöön yhtiön liiketoiminnassa, ja että yhtiö tulee jatkamaan lehden julkaisemista. Tämän jälkeen Helsingin ulosottovirasto määräsi yhtiön noudattamaan hovioikeuden kieltoa, ja nyt Alma Media on noudattanut hovioikeuden tuomiota lopettamalla Etuovi.com-ilmoituslehden julkaisemisen.

Hovioikeuden määräämä tavaramerkin käyttökielto koskee myös yhtiöitä, joille Alma Media myi taannoin merkittävän osuuden Alma Mediapartners Oy -tytäryhtiöstään. Ilmoituslehden julkaiseminen oli suunnitteilla useissa alueellisissa sanomalehdissä, sillä suunnitelmista ilmoittivat jo aiemmin muiden muassa Keskipohjanmaa ja Savon Sanomat. Nimenmuutoksiin jouduttiin siis Alma Median lisäksi myös monissa muissakin yhtiöissä ympäri Suomea. Alma Media julkaisee lehteä jatkossa Asuntomedia-nimellä.

Alma Media saa vielä toistaiseksi käyttää Etuovi.com -tunnusta verkkopalvelussaan. Nimikiistan käsittely jatkuu mahdollisesti vielä korkeimmassa oikeudessa, sillä yrittäjä hakee valituslupaa siltä osin kun hovioikeus sallii Alma Median yhä jatkaa tunnuksen käyttöä verkkopalvelun nimenä. Myös Alma Media on ilmoittanut hakevansa valituslupaa.

Etuovi Asuntomedia