Alma Media hävisi syrjintäjutun oikeudessa – Kai Telanne syytteeseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediakonserni Alma Median kurimus oikeudessa jatkuu. Yhtiö erotti taannoin Lapin kansan päätoimittajaksi nimitetyn Johanna Korhosen tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Nyt yhtiö on hävinnyt jutun lopullisesti.

Käräjäoikeus vapautti yllättäen Alma Median syrjintäsyytteistä, mutta hovioikeus korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja tuomitsi mediakonsernin maksamaan Korhoselle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 110.000 euroa. Alma Media haki valitusoikeutta korkeimmasta oikeudesta, joka kuitenkin tänään odotusten mukaisesti hylkäsi yhtiön valituspyynnön. Näin ollen hovioikeuden tuomio jää voimaan.

Tuomion jälkeen ryhdyttiin selvittämään kuka Alma Mediassa oli syyllistynyt syrjintään. Helsingin kihlakunnansyyttäjä päätti taannoin, että Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne saa asiassa rikossyytteen. Hänen osaltaan asian käsittely jatkuu siis oikeudessa. Hovioikeudessa Telanne ilmoitti – muuttaen aikaisempaa kertomustaan – että päätös Korhosen potkuista oli yksin hänen. Hovioikeuden käsittelyyn saakka sekä Telanne että yhtiö olivat kertoneet päätöksen olleen yhtiön hallituksen. Tarinaa muuttamalla yhtiön hallitus selvisi syytteestä.

Joulukuussa Helsingin hovioikeus vahvisti Alma Median syyllistyneen tavaramerkkiloukkaukseen käytettyään toisen omistamaa Etuovi-tavaramerkkiä lehtensä nimenä. Hovioikeus tuomitsi yhtiön maksamaan vahingonkorvauksia ja kielsi yhtiötä käyttämästä Etuovi-tavaramerkkiä lehden nimenä. Tästä syystä yhtiö joutui muuttamaan lehtensä nimen Asuntomediaksi. Tässäkin asiassa haetaan valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Alma Median asiamiehenä toimi asianajaja Marja Tommila.