KKO: Alma Median ETUOVI.COM-lehti kiellettiin lopullisesti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Korkein oikeus ei myöntänyt vuosia jatkuneessa Etuovi-jutussa valituslupaa. Hovioikeuden tuomio jää siten pysyväksi. Helsingin hovioikeus antoi joulukuussa 2010 tuomion asiassa, jossa osapuolina olivat Alma Media ja tamperelainen yrittäjä. Hovioikeus muutti käräjäoikeuden aikaisempia tuomiota. Tavaramerkkiriidan hävineen Alma Median asiamiehenä toimivat asianajotoimisto Juridia, Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila ja avustaja Riikka Kiljander.

Hovioikeus muiden muassa vahvisti, että Alma Media oli loukannut yrittäjän tavaramerkkioikeutta ETUOVI.COM-ilmoituslehdellä, kielsi Alma Mediaa käyttämästä ETUOVI.COM-tunnusta lehden nimenä ja määräsi yhtiön maksamaan yrittäjälle korvauksia tavaramerkin loukkaamisesta. Myös kaikki Alma Median rekisteröimät Etuovi-aputoiminimet kumottiin ja poistettiin rekisteristä.

Lisäksi hovioikeus katsoi, että Alma Median käyttämä tunnus ETUOVI.COM ei ollut muodostunut laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi ja että ETUOVI.COM ei ollut myöskään vakiintunut mainonta- ja markkinointipalvelujen tunnuksena. Hovioikeus vapautti yrittäjän maksamasta Alma Median oikeudenkäyntikuluja ja määräsi Alma Median puolestaan maksamaan yrittäjän oikeudenkäyntikuluja.

Alma Media muutti hovioikeuden tuomion jälkeen lehtensä nimeksi Asuntomedia. Korkein hallinto-oikeus kumosi vuonna 2007 Alma Median vilpillisesti rekisteröimän Etuovi-tavaramerkin. Kaksi vuotta myöhemmin Alma Media vaati tuomion purkamista, mutta korkein hallinto-oikeus katsoi ettei siihen ollut perusteita.