Alma Media hävisi jälleen Etuovi-domainkiistan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen mediakonserni Alma Media ja tamperelainen yrittäjä ovat kiistelleet vuosien ajan Etuovi-tavaramerkin omistuksesta. Nyt asiassa on annettu tuore päätös, kun kiista kahdesta kotimaisesta Etuovi-verkkotunnuksesta on päättynyt Viestintävirastossa yrittäjän hyväksi ja Alma Median tappioksi. Tavaramerkkiriidan hävineen Alma Median asiamiehenä toimivat asianajotoimisto Juridia, Heinonen & Co:n asianajaja Marja Tommila ja avustaja Riikka Kiljander.

Alma Media vaati Viestintävirastoa peruuttamaan ja siirtämään itselleen yrittäjän omistamat verkkotunnukset Etuovilehti.fi ja Etuovi-lehti.fi. Viestintävirasto kuitenkin hylkäsi vaatimukset ja katsoi, että verkkotunnukset kuuluvat laillisesti yrittäjälle.

Yrittäjä omistaa tavaramerkin Etuovi myös painotuotteiden ja lehtien tunnuksena, ja viestintäviraston päätöksen mukaan tavaramerkki on laissa tarkoitettu hyväksyttävä peruste Etuovi-verkkotunnuksille. Alma Media hävisi vuonna 2004 samanlaisen kiistan myös yrittäjän omistamasta Etuovi.fi -verkkotunnuksesta.

Viime vuoden lopussa Helsingin hovioikeus vahvisti Alma Median loukanneen yrittäjän tavaramerkkioikeutta ja kielsi yhtiötä käyttämästä tunnusta ETUOVI.COM ilmoituslehden nimenä. Samalla neljätoista Alma Median vilpillisesti rekisteröityä Etuovi-aputoiminimeä poistettiin kaupparekisteristä. Hovioikeus määräsi Alma Median korvaamaan yrittäjän oikeudenkäyntikuluja ja maksamaan korvauksia tavaramerkkiloukkauksesta sekä vahvisti, että Alma Median käyttämä tunnus ETUOVI.COM ei ole laajalti tunnettu tavaramerkki. Korkein oikeus ei antanut Alma Medialle valituslupaa, joten tuomio jäi lopulliseksi.