Uusi innovaatio: Matkalaukku seuraa itse omistajaansa

Matkailu · Stara.fi

Paljon matkustavat henkilöt joutuvat usein vetämään pientä matkalaukkuaan, eli trollia, pitkiäkin matkoja lentokenttien terminaaleissa kiirehtiessään portilta toiselle. Nyt markkinoille on tulossa uusi matkalaukkubrändi Hop!, jota mullistaa matkalaukun liikuttamisen.

Kuva: Hop!

Kyseessä on Rodrigo Garcia Gonzalezin suunnittelema trollikokoinen matkalaukku, jota matkailijan ei tarvitse itse vetää perässään. Laukku nimittäin liikkuu itsenäisesti ja kaiken lisäksi vielä seuraa omistajaansa.

Teknisesti laite toimii siten, että sen pohjassa on kuminen ”telaketju”, jota liikuttaa sähkömoottori. Moottori saa puolestaan ohjauskäskyjä omistajan kännykästä lähtevän bluetooth-signaalin perusteella. Tuotteen esittelyvideon perusteella kovin nopeisiin siirtymiin vielä kehitysasteella oleva tuote ei kykene, mutta nopeutta tullee myöhemmin lisää.