Avioliitto ja alkoholi: Naiset juovat miehiä enemmän!

Lifestyle · Neea Jokinen

Monet avioparit rentoutuvat silloin tällöin romanttisen illallisen merkeissä hyvän ruoan ja viinin kera. Jotkut pariskunnat saattavat siemaista viiniä myös arki-iltoina raskaan työpäivän jälkeen. Nyt verkossa on julkaistu kiinnostava tutkimus avioliiton vaikutuksesta alkoholin käyttöön.

Tutkimus toteutettiin neljän amerikkalaisen yliopiston voimin. Tulosten mukaan avioliitossa elävät naiset juovat enemmän alkoholia kuin heidän aviomiehensä. Naimisiinmenon jälkeen miehet yleensä vähentävät alkoholin käyttöään, kun taas naiset saattavat tarttua pulloon kumppaniaan useammin.

Yhdysvaltojen Cincinnatin yliopiston johtavan tutkijan Corinne Reczekin mukaan häiden aikana sulhaset juovat yleensä vähemmän alkoholia kuin morsiamet. Sulhaset litkivät alkoholia myös bestmaneja ja leskivieraita vähemmän. Avioeron sattuessa miesten alkoholin käyttö puolestaan kasvaa huomattavasti.

– Tutkimustulosten mukaan miehet käsittelevät avioeroaan ikään kuin ulkoistamalla stressitekijät alkoholilla. Naiset selviytyvät avioerosta todennäköisemmin sisäisillä tavoilla, kuten lyhytaikaisella masennuksella, Corinne Reczek kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Tutkimustulosten mukaan avioliitto tulee olemaan pitkä ja onnellinen, jos mies vähentää alkoholin käyttöään naimisiinmenon jälkeen. Toisen osapuolen runsas alkoholin käyttö voi johtaa avioliiton pitkällä tähtäimellä kohti eroa.