Alma Media irtisanoi lesbouden takia – Kai Telanne tuomittiin oikeudessa

Ohhoh! · Stara.fi

Pörssiyhtiö Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sai taannoin syytteen tapauksesta, jossa Alma Media erotti Lapin Kansa -lehden päätoimittajan tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Päätoimittaja sai potkut, kun selvisi, että hän elää parisuhteessa toisen naisen kanssa.

Helsingin käräjäoikeus kumosi aiemmin Telanteen syytteen, mutta hovioikeus korjasi nyt käräjäoikeuden tekemän virheen ja on tänään tuominnut Telanteen työsyrjinnästä 15 päiväsakkoon.

Samaa asiaa käsiteltiin jo aiemmin myös siviiliprosessina, jossa niin ikään käräjäoikeus ensin kumosi syytökset, mutta hovioikeus korjasi Helsingin käräjäoikeuden tekemän virheen ja määräsi Alma Median maksamaan Korhoselle noin 80.000 euron korvaukset ja 30.000 euron oikeudenkäyntikulut. Myöhemmin korkein oikeus vahvisti hovioikeuden tuomion Alma Median harjoittamasta sukupuolisesta syrjinnästä.

Edellisessä käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa toimitusjohtaja Kai Telanne myönsi Alma Median valehdelleen siitä kuka teki päätöksen Korhosen erottamisesta. Alma Media ilmoitti päätöksen olleen yhtiön hallituksen, mutta Telanne muutti kertomustaan hovioikeudessa ja ilmoitti päätöksen olleen sittenkin yksin hänen. Tarinaa muuttamalla Telanne otti syyn niskoilleen ja yhtiön hallitus selvisi syytteistä. Kuuntele hovioikeuden äänitallenne artikkelin yltä.