Järkyttävä video Yhdysvalloista: Poliisi pidätti kännykkäkuvaajan ja ampui hänen koiransa

Ohhoh! · Stara.fi

Tämä ei ole viihdeuutinen, eikä artikkelissa tai videossa ole mitään viihteellistä. Video ei myöskään sovellu herkimmille katsojille.

Stara uutisoi toissapäivänä ensimmäisenä tapauksesta, jossa Hämeenlinnan poliisi uhkaili liikenteessä pysäyttämäänsä miestä väkivallalla. Poliisi ei kuitenkaan tiennyt, että mies kuvasi törkeän tilanteen videolle, joka julkaistiin pian verkossa. Yhdysvalloissa samankaltaisia tapauksia tulee julkisuuteen lähes päivittäin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kännykkäkameroiden yleistyttyä Yhdysvalloissa on paljastunut valtava määrä poliisien tekemiä ylilyöntejä ja rikoksia, kun videot ja valokuvat poliisin toiminnasta ovat levinneet julkisuuteen. Nyt tuoreella videolla nähdään jälleen eräs sellainen tapaus, kun Los Angelesin poliisit pidättivät miehen toimintansa videokuvaamisesta. Poliisin kuvaaminen ei ole laitonta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Parhaillaan sekä Facebookissa että YouTubessa leviävällä järkyttävällä videolla nähdään miten Hawthornen alueella koiraa ulkoiluttanut mies kuvaa kännykkäkameralla poliiseja, jotka lopulta päättävät pidättää miehen. Tämä laittaa Max-nimisen koiransa autoon, mutta pian se pääsee kuitenkin ulos auton ikkunasta. Koira ei käyttäydy poliiseja kohtaan vihamielisesti, mutta silti eräs poliiseista, nimeltään konstaapeli Salomon, ampuu koiran sen omistajan silmien edessä. Tapaus on aiheuttanut rajua kritiikkiä sosiaalisissa medioissa.

– Tästä syystä en kunnioita poliiseja, eräs kommentoinut kiteytti Facebookissa.

– Poliisit tiesivät, että hänellä on koira. Heidän olisi tullut pyytää, että mies kiinnittää koiran, toinen totesi YouTubessa.

Myöhemmin The Daily Breeze -julkaisu haastatteli koiran omistajaa. Hänen mukaansa poliisit väittivät miehen vastustaneen pidätystä, mutta videolta ei kuitenkaan voida havaita mitään siihen viittaavaa.