Shokkipäätös: Pedofilia laillistettiin Iranissa!

Ohhoh! · Stara.fi

Monien muslimimaiden erikoiset lait ja tavat ovat jo pitkään tyrmistyttäneet länsimaiden kansalaisia ja antaneet perustellun aiheen epäillä maiden oikeusjärjestelmän toimivuutta. Nyt tilanne on mennyt todella huolestuttavaksi Iranissa, jossa tuore laki laillistaunt pedofilian.

Iranin parlamentin hyväksymä uusi laki nimittäin mahdollistaa miesten avioliitot myös adoptoimiensa 13-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Iranin presidentti Hassan Rouhani ja maan hallitus ovat viime aikoina yrittäneet korostaa edistyksellisyyttään, mutta tuore laki on osoittaa tilanteen olevan päinvastainen.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat järkyttyneet päätöksestä ja sen tulevista vaikutuksista. Justice for Iran -järjestön lakimies Shadi Sadr totesi The Guardian -lehdelle, että uusi laki laillistaa pedofilian Iranissa. Sadrin mukaan laki vaarantaa lasten hyvinvoinnin ja tekee rikoksesta laillista. Vuonna 2010 Iranissa avioitui 42.000 iältään 10 – 14-vuotiasta tyttöä.

Jatkossa tyttölapset voivat avioitua vanhempien miesten kanssa varsin vapaasti. Alle 13-vuotiaat tarvitsevat avioliittoon yhä isänsä luvan, mutta 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat mennä naimisiin myös ilman isänsä siunausta. Adoptioperheissä isä voi mennä jatkossa halutessaan naimisiin oman 13-vuotiaan adoptiotyttärensä kanssa, The Guardian raportoi.