Oletko 30-vuotias sinkku? Näin hyödyt elämäntilanteestasi

Lifestyle Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Teini-iässä oma vapaus ja sinkkuelämä voi vielä olla itsestäänselvyys, joka ei herätä sen kummemmin tunteita suuntaan tai toiseen. Toista se on kolmekymppisiään lähestyvällä henkilöllä, joka on jo mennyt läpi parikymppisen suhdemyllerryksen, ja ymmärtää ehkä enemmän itsestään ja omista tarpeistaan.

Kolmekymppisellä on nimittäin jotain, mistä nuorempi ihminen saa vain haaveilla – taloudellinen itsenäisyys. Vaikka raha ei tee onnelliseksi, se voi Buzzfeed-sivuston kuitenkin auttaa ihmistä tekemään unelmista totta. Sinkkuna ei tarvitse huolehtia kumppanin tarpeista, ja esimerkiksi ostoksista selviää vähemmällä. Yksineläjä ei joudu hankkimaan sydämen valitulle joulu- tai syntymäpäivälahjaa.

Ihminen viettää sängyssä yllättävän paljon aikaa elämästään, ja hyvään patjaan kannattaa panostaa. Työssäkäyvä sinkku voi ostaa mieleisensä patjan, eikä hänen tarvitse kysyä paremmalta puoliskoltaan mielipidettä valintaan. Myös kodin sisustuksen voi rakentaa oman maun mukaan, ja vaatekaapin jokaisen hyllyn vallata itselleen.

Niin ikään kolmenkympin korvilla moni voi edetä urallaan näyttävästi. Jos elää suhteessa, täytyy elämän suuntaviivoja pohtia liiaksi toisen ihmisen kannalta. Sinkku voi muuttaa minne haluaa uuden työtarjouksen perässä ilman keskustelua ja draamaa.

Seksuaaliset kokeilut ovat useimmiten kolmekymppisenä jo takana ja niistä saatu oppi voidaan ottaa käyttöön. Mikäli kinkyt seksileikit ovat ihmisen juttu, tai hän nautiskelee esimerkiksi pornon katsomisesta – ei kyseisiä asioita enää tarvitse aikuisena peitellä. Parisuhde vaikuttaa lisäksi elämää ympäröivän lähipiirin muotoutumiseen, ihminen joutuu olemaan tekemisissä rakkaansa perheen ja ystävien kanssa.

Sinkkuna näin ei ole, ja ihminen voi viettää aikaansa juuri niiden ihmisten kanssa, joiden seura tuntuu luontevalta. Yksinelävä voi deittailla useita ihmisiä ja välttyä parisuhteen rakentamisen luomalta paineelta. Hänen ei myöskään tarvitse olla tekemisissä kumppanin ongelmien ja kehityskohtien kanssa. Jos ei halua selvitellä esimerkiksi toisen rahapulmia, voi sinkkuilu olla tässä hetkessä paras vaihtoehto.