Pariskunnat, näin säästätte asumiskustannuksista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksin asuvat ihmiset joutuvat maksamaan keskimäärin enemmän asumiskustannuksia kuin kämppäkaverit tai saman katon alla elävät pariskunnat. Kuinka sitten yhdessä asuvat voivat nipistää laskujaan vieläkin pienemmäksi? Konsteja on monia.

Jos pariskunta rakastaa ja elää yhdessä, jakavat he yleensä myös tasaisesti asumis- ja elämiskustannukset. Toki joissakin talouksissa eletään vielä kivikautista mallia, jossa mies maksaa ja vaimo siivoaa, mutta tavallisesti kustannukset ovat molempien vastuulla. Femail First listasi nyt OnePoll.com-sivuston laatimat neuvot hyödylliseksi ohjenuoraksi kaikille pareille.

Ruokalaskut saa pienemmäksi siten, että laatii ennen ostoksille menemistä kauppalistan, hankkii vain edullisempia tuotevaihtoehtoja ja käyttää edellisen päivän ylijääneet ruoat töissä eväänä. Kauppaan ei myöskään kannata mennä tyhjällä vatsalla. Kannattaa myös kilpailuttaa vakuutus- ja sähköyhtiöt tarkasti – pankkeja unohtamatta. Keskittämällä saa yleensä parhaimmat edut ja alennukset.

Sähkönkulutusta on helppo säädellä valoja sammuttelemalla ja turhia koneita sulkemalla. Kannattaa myös ladata puhelin työpäivien aikana sen sijaan, että pitäisi sitä koko yön kytkettynä kotona. Matkat voi suorittaa mahdollisuuksien mukaan kävellen, polkupyöräillen, julkisilla kulkuneuvoilla tai kimppakyydeillä. Mikäli joutuu käyttämään omaa autoa, kannattaa se pitää mahdollisimman tyhjänä bensakulujen pienentämiseksi.

Vesilaskuja sen sijaan voi kutistaa kimppasuihkuilla ja siten, että vetää pöntön ainoastaan kakkoshädän jälkeen. Koska pariskunnan yhteenmuuton jäljiltä jää todennäköisesti joitakin kalusteita tai kodinkoneita ylimääräiseksi, kannattaa ne myydä vaikkapa nettikaupassa. Ostokset on hyvä muutenkin suorittaa ainoastaan alennusmyyntien yhteydessä.

Mikäli hiukset ovat yksinkertaisella mallilla leikatut, voi rohkeammat saksia ne itse. Kodissa kannattaa pitää myös perinteistä säästöpossua tai kolikkopurkkia, johon ajan kanssa kerätyt pikkurahat kasvattavat säästöjä. Ruoanlaiton jälkeen voi jättää uuninluukun auki virran sammuttamisen jälkeen, niin kotiin leijuu jälkilämmön ilmaa. Harva myöskään käyttää teepusseja enempää kuin kerran, vaikka yleensä niissä riittää makua kahteen kuppiin.

Kosmetiikkaostastoilta saa ilmaiseksi ihanan tuoksun testereitä suihkuttelemalla. Yksi loistava vinkki on panna viinipullon pohjalle jääneet juomien jämät jääpalamuottiin pakastettavaksi. Näitä paloja voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.