Näin paljon suomalaisten suosikkiherkuissa on sokeria – pysäyttävä kuva leviää Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediat ovat jo vuosikymmenten ajan esitelleet arkisten ruokien, juomien, välipalojen ja herkkujen sokerimääriä. Nyt Facebook-käyttäjä Mari Suomalainen on kuitenkin koonnut tuttuja herkkuja pysäyttävään valokuvaan. Hän on nimittäin selvittänyt tuotteiden sokerimäärät ja havainnollistanut tiedot.

Julkaisu käyttäjältä Mari Suomalainen.

Kunkin tuotteen viereen on lisätty sen sisältämän sokerin määrän sokeripaloina. Tähän mennessä kuvaa on jaettu Facebookissa jo 3.500 kertaa ja siitä on tykätty 1.200 kertaa.

– Jos nauttii päivittäin mehua, jogurttia, otetaan vähän muroja ja janoon limua, illalla napostellaan rusinoita, niin sokeria tulee nautittua liikaa, eikä sillä ole enää merkitystä, oliko se tyhjää energiaa vai sisälsikö osa sokerista jotain hyödyllistäkin. Liika on liikaa. Se ei ole sama asia syödä omena tai nauttia lasillinen omenamehua, Suomalainen kirjoittaa kuvatekstissään.

Julkaisu käyttäjältä Mari Suomalainen.