Alma Media irtisanoi lesbouden takia – Kai Telanne tuomittiin korkeimmassa oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pörssiyhtiö Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sai taannoin syytteen tapauksesta, jossa Alma Media erotti Lapin Kansa -lehden päätoimittajan seksuaalisen suuntautumisen takia. Päätoimittaja sai potkut, koska yhtiön hallitukselle selvisi, että hän elää parisuhteessa toisen naisen kanssa.

Helsingin käräjäoikeus kumosi aiemmin Kai Telanteen syytteen, mutta hovioikeus korjasi sittemmin käräjäoikeuden tekemän virheen ja tuomitsi Telanteen työsyrjinnästä 15 päiväsakkoon. Tänään korkein oikeus korjasi vielä päiväsakkojen määrää ja tuomitsi Telanteen maksamaan 40 päiväsakkoa. Maksettavaa kertyy noin 18.000 euroa.

Samaa asiaa käsiteltiin jo aiemmin myös siviiliprosessina, jossa niin ikään käräjäoikeus ensin kumosi syytökset, mutta hovioikeus korjasi Helsingin käräjäoikeuden virheen ja määräsi Alma Median maksamaan Korhoselle noin 80.000 euron korvaukset ja 30.000 euron oikeudenkäyntikulut. Myöhemmin korkein oikeus vahvisti hovioikeuden tuomion Alma Median harjoittamasta sukupuolisesta syrjinnästä.

Kuuntele Kai Telanteen todistajanlausunto tästä.Oikeudenkäynnissä nähtiin myös erikoinen käänne, kun toimitusjohtaja Kai Telanne myönsi Alma Median valehdelleen pörssitiedotteessa, poliisitutkinnassa ja oikeudessa Korhosen erottamispäätöksen tekijästä, eli oikeuskäsittelyn kannalta erittäin olennaisesta seikasta. Alma Media ja Kai Telanne kertoivat aiemmin päätöksen olleen yhtiön hallituksen, mutta Telanne muutti kuitenkin kertomustaan hovioikeudessa ja ilmoitti päätöksen olleen sittenkin yksin hänen. Tarinaa muuttamalla Telanne otti syyn niskoilleen ja yhtiön hallitus selvisi syytteistä. Kuuntele äänitallenne Telanteen todistajanlausunnosta yltä.