Laulaja Anna Eriksson alastomana ryteikössä – hämmentävä projekti paljastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen laulajatähti Anna Eriksson oli vielä muutama vuosi sitten ahkerasti keikkaileva ja radioiden aktiivisesti soittama iskelmätähti, mutta sitten hän katosi julkisuudesta. Nyt Eriksson paljasti mitä hän on viime vuosina tehnyt. Hänellä on nimittäin ollut työn alla kokeellinen elokuva.

– Olen neljän vuoden ajan työskennellyt tähänastisen urani vaativimman ja mielenkiintoisimman teoksen parissa. Aivan alkuvaiheessa suunnitelmissani oli tehdä videotaideteos, mutta siitä tulikin 90 minuuttia kestävä kokeellinen elokuva, Anna Eriksson kertoo.

Kuva: Cursumperficio.fi

Syyskuussa ensi-iltansa saavan teoksen nimi on lyhyesti ja ytimekkäästi M ja se käsittelee tekijänsä mukaan seksuaalisuuden ja kuoleman yhteyttä. Anna nähdään teoksessa näyttelijänä, mutta sen lisäksi hän on myös ohjannut ja leikannut elokuvansa sekä tehnyt siihen kaiken musiikin. Anna esittää teoksessaan Marilyn Monroeta, joka on ollut perinteisesti yksi populaarikulttuurin ikoneista.

– Monroen kuolema on yhtä kuuluisa kuin hänen seksuaalisuutensa, ja siksi hän on täydellinen esimerkki siitä, miten populaarikulttuuri hyväksikäyttää näiden näennäisesti vastakkaisten voimien symbioosia ja muokkaa käsitystämme feminiinisestä seksuaalisuudesta.

Teoksen verkkosivuilla on nähtävissä valokuvia tulevasta elokuvasta. Kuvissa Anna Erikssonin roolihahmo nähdään muun muassa makaamassa täysin alastomana metsäisessä ryteikössä olevien portainen alapäässä. Hänellä on ainoastaan punaiset korkokengät jalassaan. Anna Eriksson tekee ensi kesänä paluun myös festivaalilavoille vuosien tauon jälkeen.