Kaunotar bikineissä Balilla – karmaiseva yksityiskohta varasti huomion: ”Tätä et näe uutisvirrassasi!”

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa etelän lomakohteissa vierailevista turisteista on autuaan tietämättömiä miltä entiset paratiisirannat näyttävät jo muutaman kilometrin päässä. Maailman meret vallannut muovisaaste on nimittäin täyttänyt valtavan määrän uimarantoja erityisesti Aasian maissa.

Nyt Amelia Whelan on päättänyt paljastaa miltä paratiisirannoilla näyttää, kun niitä ei alituisesti siivota lomakohteiden henkilökunnan voimin. Näky on yhtä aikaa sekä surullinen että raivostuttava. Kuvakoosteessa nähdään Indonesian Balilla sijaitseva ranta roskien peitossa.

https://www.instagram.com/p/BhSqCUehKFB/

– Tämä on Bali. Tämä on Filippiinit. Tämä on Aasia. Tämä on Indonesia. Tämä on Havaiji. Tämä on sitä todellista paskaa jota et näe uutisvirrassasi. Tämän rannan vieressä sijaitsee maailmankuulu surffausranta, joka on ollut monien unelmana ja todo-listoilla vuosikausia, Amelia Whelan kirjoittaa.

– Aivan nurkan takana on söpö hipsterikahvila. Tämä on ranta aivan kauniin äärettömän uima-altaan alapuolella. Tämä on ranta, jollaisella lapsemme tulevat varttumaan. Tältä ranta näyttää tänään.

Whelan peräänkuuluttaa ihmisiä kertomaan karusta todellisuudesta muillekin ja levittämään sanaa, koska asiaan täytyy saada muutos. Hän kertoo itkeneensä ottaessaan Instagramissa julkaisemiaan valokuvia. Viime vuonna saksalainen tutkimus paljasti, että peräti 90 prosenttia merten muovista on peräisin kymmenestä joesta, josta kahdeksan sijaitsee Aasiassa ja kaksi Afrikassa. Monissa maissa muoviroskat kaadetaan sellaisenaan kuorma-autoista jokiin ja sitä kautta meriin.