Kaupunginvaltuutettu: ”Lahdesta Suomen amfetamiinipääkaupunki!”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pro Lahti -puoluetta Lahden kaupunginvaltuustossa edustava Kalle Aaltonen on tehnyt kolme valtuustoaloitetta liittyen Lahdessa vellovaan huumausaineongelmaan. Yksi alotteista esittää, että Lahdesta tehtäisiin virallisesti Suomen amfetamiinipääkapunki.

Lahden kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen on ravistellut alueen päättäjiä ja vaikutusvaltaisia henkilöitä ottamaan enemmän vastuuta kotikaupunkinsa huumausaineongelmaa vastaan taistelemisessa. Aaltonen esittää, että ennen Suomen Chicagona tunnettu kaupunki julistautuisi Suomen amfetamiinipääkaupungiksi. Hänen mielestään päättäjät ja virkamiehet eivät ota ongelmaa tosissaan.

Aaltosen mukaan Lahti on koko Suomen huumausainetilastojen kärkikaupunki. Toisessa aloitteessa kaupunginvaltuutettu esittää, että avoimesti keskustan alueella harjoitettuun huumekauppaan puututtaisiin aiempaa kovemmilla toimilla. Lisäksi hän esittää, että narkomaaneille järjestettäisiin keskitettyjä palveluita, jonka kautta saavutettaisiin lisäjärjestystä kaupunkiin ja turvaa alueen asukkaille.

https://www.facebook.com/kalleaaltonen82/videos/2113414868671969/