Kampaajan alkoholismikappaleesta jättihitti: ”Tyttö pyytää, ettei isää viedä pois”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lappilaislähtöinen kampaaja-muusikko Niko Tiuraniemi on tehnyt alkuvuodesta historiaa Helvetti-kappaleellaan, joka piirtää karun kuvan alkoholistiperheen elämästä pikkutytön näkökulmasta. Koskettava kappale on saanut verkossa jo satoja tuhansia katselukertoja ja tuhansia kommentteja.

Pohjoisen kasvatille musiikin kirjoittaminen toimi lähinnä terapiana, ja sen avulla hän pystyi käsittelemään puhumattomia ja syvällä suojassa olevia tunteita. Paljon täytyi siis tapahtua, että päätös musiikin julkaisemisesta syntyi. Niko julkaisi vuoden 2018-2019 aikana kolme singleä. Tiuraniemi on julkaissut musiikkinsa omakustanteena ilman levy-yhtiötä.

Jatkumo tälle kaikelle oli tietenkin Heikompi kuin muut -albumi, joka julkaistiin vuoden 2019 viimeisenä päivänä. Levyltä lohkaistiin vielä yksi sinkku, Helvetti, joka käsittelee alkoholismia pienen tytön näkökulmasta. Kappaleesta tuli hitti, joka poiki tuhansia palautteita ympäri maata. Kappaletta on katsottu lähes 350 000 kertaa Youtubessa.