Nuorille on tarjolla ennätysmäärä kesätyöpaikkoja – yli 5 000 ilmoitusta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet yritykset, virastot ja järjestöt hakevat parhaillaan kesätyöntekijöitä. Työnhakupalvelu Duunitorin mukaan nuoria työntekijöitä haetaan töihin ensi kesäksi jopa ennätysmäärin.

Duunitorin mukaan palvelussa on parhaillaan yli 5 500 kesätyöpaikkailmoitusta. Määrä on poikkeuksellisen suuri. Todellisuudessa kesätyöpaikkoja on myös auki huomattavasti lukua enemmän, sillä usein samalla ilmoituksella haetaan useita työntekijöitä.

Tammikuun 2022 kahden ensimmäisen viikon aikana uusia kesätyöpaikkailmoituksia julkaistiin 3 194 kappaletta, kun taas viime vuoden vastaavalla jaksolla niitä julkaistiin 2 425. Ilmoitusten määrä kasvoi siis 32 prosenttia. Ennen joulua ero oli vielä suurempi, sillä ilmoituksia oli joulukuussa 2021 jopa 121 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Duunitorin mukaan kesätyönhaun vilkkain kausi on yleensä tammi-maaliskuussa. Huhtikuussa ilmoitusten määrä alkaa laskea, mutta kesätyöpaikan saaminen on mahdollista vielä loppukeväästä ja alkukesästäkin. Kesälle 2021 viime hetken kesätyöpaikkoja oli tarjolla erityisen paljon.