Lappeenrantakin saa oman Walk Of Famen – nimi muutettiin paikallisten suuhun sopivaksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Hollywoodissa sijaitseva Walk Of Fame on katu, jolle ikuistetaan amerikkalaisia viihdetaivaan nimiä. Samankaltaisia katuja on toteutettu paikallisella tasolla ympäri maailmaa ja Suomessakin katuja löytyy jo monesta kaupungista.

Uusin tähtikatu avataan Etelä-Karjalan Lappeenrantaan. Kadun nimeksi annetaan Meijän tähet. Merkkihenkilöt saavat nimensä Lappeenrannan ydinkeskustassa sijaitsevalle Marianaukiolle. Alueelle sijoitetaan kaiverrettuja kivilaattoja merkkihenkilöiden kunniaksi. Kivilaatan saajilla on selkeä kytkös Lappeenrantaan sekä osaamista ja näkyvyyttä kulttuurin, urheilun tai tieteen saralla.

Työryhmän perustelun mukaan Meijän tähet lähestyy aihetta tuttavallisen murteen kautta ja tuo alueelle loistetta palkittujen henkilöiden välityksellä.

– Konsepti on helppo ymmärtää, ja paikallinen puheenparsi on ulkopaikkakuntalaisellekin niin tuttu, että nimi ei ylimääräisiä selittelyjä kaipaa. Ehdotus ei myöskään viittaa yksittäiseen paikkaan, vaan nostaa esiin siinä keskeisinä olevat henkilöt.