Suomen edustaja esiintyy Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisuihin on aikaa vielä kuukausia, mutta semifinaalien jako on jo selvillä. Suomen edustaja kilpailee tänä vuonna 9. toukokuuta järjestettävässä ensimmäisessä semifinaalissa.

Suomi esiintyy semifinaalissa sen toisella puoliskolla. Samaisella puoliskolla lavalle nousee myös muun muassa Ruotsin edustaja. Myös viime vuonna Suomi ja Ruotsi kilpailivat samana semifinaali-iltana.

Suomen ja Ruotsin lisäksi ensimmäisessä semifinaalissa kilpailevat Serbia, Latvia, Irlanti, Moldova, Sveitsi, Norja, Israel, Portugali, Hollanti, Kroatia, Azerbaidzan, Malta ja Tsekki. Toisessa Semifinaalissa kilpailevat Albania, Australia, Armenia, Kypros, Romania, Itävalta, Tanska, Liettua, San Marino, Belgia, Slovenia, Islanti, Georgia, Kreikka, Puola ja Viro.

Euroviisujen toinen semifinaali järjestetään 11. toukokuuta ja finaali lauantaina 13. toukokuuta. Suomen edustaja valitaan UMK-tapahtumassa lauantaina 25. helmikuuta. UMK:ssa kisaavat tänä vuonna Keira, Benjamin, Laxandra, Robin Packalen, Käärijä, Kuumaa ja Portion Boys.