Makaronikriisi helpottamassa? Raision uusi pastalinja käynnistettiin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia koetelleeseen makaronipulaan voidaan saada pian helpotusta. Raisio on tiedottanut käynnistäneensä upouuden pastalinjan. Ensimmäiset Torino-pastatuotteet ovat jo matkalla kauppoihin.

Raision mukaan italialaisten pastamestareiden avustuksella rakennettu linjasto korvaa entisen tiensä päälle tulleen linjaston. Uusi pastalinjasto mahdollistaa aikaisempaa suuremmat tuotantomäärät. Uusimistöiden aikana pastan tuotannossa oli ongelmia myös Myllyn Paras -tuotteita valmistavan Lantmännen Cerealinan tehtaalla.

– Harmillisesti kysynnän kasvu osui juuri samaan ajankohtaan pastalinjauudistuksen kanssa. Pastaa oli valmistettu varastoon määrä, jonka arvioitiin riittävän linjaston uusimisen ajan, mutta äkillisesti kasvanutta kysyntää ei voinut kukaan ennakoida. Kauppojen pastahyllyissä on siksi ollut puutteita myös Raision tuotteiden osalta, tuoteryhmäpäällikkö Pauliin Öhman kertoo tiedotteessa.

Tehtaan vanha pastalinja purettiin, ja osat nostettiin katon kautta ulos nosturilla. Uuden linjaston asentaminen kesti kaikkiaan noin 10 viikkoa. Urakan aloitus lykkääntyi yli vuodella kansainvälisen komponenttipulan vuoksi.