Heidi Klumin ura mallina oli loppua lyhyeen – ei mahtunut näytekappaleisiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Saksalainen supermalli Heidi Klum on viime aikoina esiintynyt enemmän televisiossa juontajana ja tuomarina mallin töiden sijaan. Pitkän uran julkisuudessa tehnyt Heidi Klum täytti juuri kesäkuussa 50 vuotta ja pohti nyt tuoreessa haastattelussa uransa alkua.

Heidi Klumin malliuran alku ei ollut helppo. Klum kertoi People-sivuston haastattelussa, että hän ei koskaan saanut töitä muotinäytöksistä vaikka kävi koe-esiintymässä moniin. Vaikka Heidi Klum on aina ollut pitkä ja hoikka, hän on silti ollut isompi kuin muut muotinäytöksissä työllistyvät mallit. Klum ei mahtunut muotitalojen pieniin näytekappaleisiin, minkä vuoksi häntä ei koskaan palkattu.

Heidi Klum sai myös jatkuvasti kuulla, että hän hymyilee liikaa. Muotinäytöksissä mallien tuli kävellä hyvin vakava ilme kasvoillaan, mutta se ei tuntunut Klumista luontevalta. Sen vuoksi hän alkoikin miettimään sitä millaisiin töihin hän olisi sopivampi kuin huippumuodin pariin.

Urheilu- ja alusvaatemerkit arvostivat naisen naapurintyttömäistä kauneutta ja iloisuutta. Heidi Klum teki ison läpimurtonsa vuonna 1998 päästessään suositun Sports Illustrated -lehden uimapukunumeron kanteen. Sen jälkeen nainen valittiin Victoria’s Secret -enkeliksi, ja tähti työskentelikin alusvaatebrändin kanssa peräti 13 vuotta.