Haluatko karsia tavaran määrää? 7 vinkkiä ylimääräisen karsimiseen

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuosia sitten siivousguru Marie Kondo teki konmarittamisesta suosittua. Konmaritus tarkoitti tavaran määrän karsimista siten, että jokaisen tavaran kohdalla pysähtyi miettimään tuoko kyseinen esine itselle onnea. Mikäli ei, tavarasta tuli luopua.

Moni haluaa elää minimalistisemmassa kodissa, koska se pysyy helpommin siistinä. Tavaran karsimiseen on monia menetelmiä, ja nyt suosittua A to Zen Life -kanavaa pitävä nainen antoi omat parhaat neuvonsa.

1. Pidä huolta tavaroistasi



Huolla tavaroita ja vaatteita joita jo valmiiksi omistat sen sijaan, että ostaisit vain jatkuvasti uutta.

2. Tee inventaario



Ennen kuin ostat uutta, käy tarkasti läpi se mitä sinulla jo on.

3. Elämyksiä esineiden sijaan



Elämykset ja yhteiset kokemukset ovat tärkeämpiä kuin materia. Esimerkiksi lahjana liput jonnekin voivat tuoda enemmän iloa kuin jokin uusi esine.

4. Mieti tarkasti ennen kuin ostat



Ennen kuin ostat uuden esineen, mieti tarkalleen missä tulet sitä kotonasi säilyttämään ja miksi haluat hankkia kyseisen asian. Ostatko sen vain itsellesi vai miellyttääksesi muita?

5. Kun ostat, hankkiudu myös eroon



Aina kun ostat jonkin uuden esineen tai vaatteen, hankkiudu jostakin vanhasta eroon.

6. Odota kuukausi ennen kuin ostat



Harkitse uutta hankintaa kuukauden ajan. Jos vielä 30 päivän kuluttuakin pystyt perustelemaan itsellesi syyn kyseiseen hankintaan, voit ostaa kyseisen tuotteen. Tämä sääntö auttaa hillitsemään turhia heräteostoksia.

7. Tee kaappien puhdistamisesta tapa



Säännöllisin väliajoin kannattaa käydä läpi omat varastot ja tyhjentää niistä turha ja tarpeeton tavara, jota sinne on kertynyt.