Disneyn Aristokatit tehdään uusiksi – ohjaajana yllätysnimi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney-klassikoiden uusintaversioiden määrä kasvaa. Nyt suunnitteilla on uusi versio vuonna 1970 ilmestyneestä Aristokatit-animaatioelokuvasta. Se toteutetaan sekä ihmisnäyttelijöiden että tietokoneella luotujen hahmojen voimin.

Aristokatit-uusintaversion ohjaajaksi on kiinnitetty jokseenkin yllättävä nimi. Elokuvan ohjaajana, tuottajana ja musiikkivastaavana tulee Deadline-sivuston mukaan toimimaan muusikkona parhaiten tunnettu Questlove. Hän on aikaisemmin ohjannut Oscar-palkitun dokumenttielokuvan Summer of Soul.

Aristokatit kertoo varakkaan pariisilaisen rouvan kissoista, jotka joutuvat omilleen hovimestarin siepattua heidät. Yhdessä karismaattisen kulkukissan kanssa he yrittävät päästä kotiin ajoissa ja estää hovimestarin suunnitelmat.

Questlove tunnetaan muun muassa Late Night with Jimmy Fallon -ohjelman housebändinäkin toimivan The Roots -yhtyeen toisena keulahahmona. Pitkän linjan muusikon valitseminen elokuvan ohjaajaksi saattaa olla onnistunut valinta, sillä musiikki oli tärkeässä osassa alkuperäisessä Aristokatit-animaatioelokuvassa.