Stara® ja Viihdetaivas® ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä  Materiaaliohjeet

Aineiston lähetys

Aineisto tulee toimittaa viimeistään kolme (3) arkipäivää ennen kampanjan alkua osoitteeseen aineisto@verkossa.fi.

Yleistä flash-mainoksista

Flash-mainoksissa mainosta klikatessa kampanjasivun tulee aina avautua uuteen selainikkunaan (_blank).

Kaikkien mainosten tulee pysyä sille kuuluvan tilan sisällä. Laajenevat bannerit, DHTML-toteutukset ja TakeOverit onnistuvat lisämaksusta ja niistä tulee sopia aina erikseen. Laajeneva flash-mainos saa laajentua vain kun käyttäjä ohjaa hiiren mainoksen päälle.

Mainos saa toistaa ääntä vain kun käyttäjä ohjaa hiiren mainoksen päälle tai klikkaa mainosta. Mainos ei saa toistaa ääntä jos hiiri vain pyyhkäisee mainoksen yli. Äänen tulee päättyä välittömästi, kun hiiri ohjataan pois mainoksen päältä.

Flash-mainoksille tulee toimittaa myös gif/jpg -muotoinen backup niitä selaimia varten, joissa ei ole flashin katseluun vaadittavaa liitännäistä. Mainoksen clickTAGin tulee olla alla olevaa muotoa. Mikäli mainoksessa on enemmän kuin yksi linkki, tulee kaikkien linkkien olla hardcodattuna tiedostoon.

on (release) {
getURL(clickTAG, "_blank");
}

Brandätty yläpalkki

Brändätty yläpalkki voidaan toteuttaa kahdella tavalla, joko asiakkaan valmiina toimittamalla flash-tiedostolla tai julkaisun räätälöimällä staattisella kuvalla. Valmiin flash-tiedoston tulee olla leveydeltään 990px ja korkeudeltaan 120 - 170px.

Valmiissa materiaalissa tulee olla mukana Staran logo sen normaalilla paikalla vasemmassa reunassa ja logosta tulee olla linkki etusivulle http://www.stara.fi/ ilman uuden ikkunan avautumista. Kaikkien linkkien tulee olla hardcodattuna materiaaliin tai swf-tiedostoon. Yläpalkin oikean kokoisen taustan ja siinä olevan Staran logon voit ladata tästä (Tallenna kohde nimellä..).

Muilta osin katso yllä oleva kohta Yleistä flash-mainoksista.

DHTML Take Over

Take Over on mainosmuoto, joka valtaa sivun hetkeksi käyttäjän tullessa sivustolle. Mainoksissa tulee aina olla selvästi erottuva painike, josta käyttäjä voi halutessaan sulkea mainoksen. Painikkeen tulee sijaita oikeassa ylä- tai alanurkassa ja siinä tulee lukea "Sulje", tai olla selkeästi kirjain "X".

Mainos saa näkyä samalle käyttäjälle / selaimelle korkeintaan kerran päivässä. Mainoksen tulee sulkeutua automaattisesti viimeistään 10 sekunnissa, mikäli käyttäjä ei sitä itse sulje.

Brand Silver Screen

Brand Silver screen -banneri koostuu kolmesta osasta: video, alkuanimaatio ja brändäysgrafiikkaa sisältävä videoplayeri. Alkuanimaatioon ja videoon liittyvät samat ohjeet kuin Silver Screen -bannereihin (ks. alla).

Videoplayerin ulkoasun voi halutessaan toimittaa valmiina kuvatiedostona (psd-muodossa). Tällöin kuva tulisi muodostaa seuraavasti.

» Playerin maksimikoko on 600x400 pikseliä.
» Videoplayerissa on oltava selvät painikkeet play, pause ja äänen hiljentämistä varten. Pause nappi voi tulla play-napin paikalle, kun video käynnistetään. Nämä napit tulee asetella kuvassa omalle layerille.
» Videon paikka tulee ilmaista selkeästi kuvassa.

Muilta osin katso yllä oleva kohta Yleistä flash-mainoksista.

Silver Screen

Silver Screen -banneri koostuu kahdesta osasta: video ja alkuanimaatio. Alkuanimaatiota pyöritetään videon paikalla kunnes käyttäjä aktivoi video-osan toiston. Video-osaa aletaan pyörittämään käyttäjän painaessa play-painiketta tai pitäessä hiirtä bannerin päällä parin sekunnin ajan.

Pakkaamme itse videon sopivaan kokoon ja toteutamme videon teemaan sopivan alkuanimaation toiveidenne mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voimme käyttää alkuanimaation paikalla myös toimittamaanne materiaalia. Tällöin tulee huomioida alla esitetyt ohjeet ja rajoitukset.

Materiaali on toimitettava viimeistään 10 päivää ennen kampanjan alkua.

Video-osan rajoitukset

Videon pituuden tulee olla maksimissaan 3 minuuttia. Pakkaamme toimitetusta videosta noin kolmen megatavun kokoisen nettiversion. Toimitetun videon tulee olla mahdollisen hyvälaatuinen, jotta pakatun version lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Videon lopullinen koko on 400 x 174 pikseliä. Mikäli toimitettu videoaineisto on eri kuvasuhteessa, näkyy videon reunoilla mustat palkit.

Sallitut videoformaatit:

» MOV (Apple Quicktime, tiedostopääte .mov)
» AVI (Audio Video Interleave, tiedostopääte .avi)
» MPEG-2 (tiedostopääte .mpg)

Alkuanimaation rajoitukset

Flash-animaation koon tulee olla 400 x 174 pikseliä. SWF-tiedostossa ei saa olla nappeja, pelkästään animaatio. Myöskään mitään linkkejä tai clickTAG-tunnisteita ei ole tarvetta asettaa. Toimitetun SWF-tiedoston tulee olla korkeintaan 35 kilotavun kokoinen. Alkuanimaatio ei saa toistaa ääntä eikä se saa kuluttaa kohtuuttoman paljon prosessoritehoja.

Muilta osin katso yllä oleva kohta Yleistä flash-mainoksista.

  Stara® ja Viihdetaivas® ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä. © 2003-2014