Pelimiehet

Elokuvat · Stara.fiPelimiehet on klassinen huijaritarina, jossa huijaristakin voi tulla huijattu. Samaa kaavaa on käytetty menestyksellä jo kymmenissä elokuvissa, kuten esimerkiksi kotimaisessa lähiötarinassa Nousukausi.

Pelimiehet kertoo huijarina itseään elättävästä Roysta (Nicholas Cage), jonka jokapäiväistä elämää täyttävät lukuisat pakkoneuroosit. Siinä ohessa hän onnistuu kuitenkin ”yhtiökumppaninsa” Frankin (Sam Rockwell) kanssa huijaamaan viattomilta kansalaisilta rahaa. Välillä paljon, välillä hiukan vähemmän.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Royn elämään astuu yllättäen hänen 14-vuotias tytär, jota esittää raikas uusi tuttavuus Alison Lohman. Tytär haluaa oppia isältään hänen ammattinsa niksit ja ehtiikin kokeilla myös huijarin uraa.

Klassinen hyvän ja pahan taisto saa myös osansa tässä elokuvassa. Itse asiassa siinä mietitään tyttären suulla, onko Roy paha vai vähemmän paha. Saako varkailta varastaa? Missä menee raja?

Pelimiehet on leppoisa elokuva, jonka parissa kaksi tuntia menee kivuttomasti. Mikään elämys se ei kuitenkaan ole, eikä elokuvateatteri tarjoa sille juurikaan lisäarvoa. Parhaimmillaan elokuva on ehkä rauhallisena koti-iltana dvd:ltä katsottuna.

Genre: Draama/komedia (K11)

Ohjaaja: Ridley Scott

Pääosissa: Nicholas Cage, Sam Rockwell, Alison Lohman

Kesto: 1h 58min

Pisteet 3/5