Tietosuojalauseke

Tässä tietosuojalausekkeessa kerrotaan millaisia tietoja verkkopalvelun käyttäjästä kerätään, mihin tietoja käytetään, mitä teknologioita asia koskee ja miten voit hallita evästeisiin liittyviä asetuksia. Käyttämällä verkkosivustoa käyttäjä hyväksyy tietosuojalausekkeen ehdot. Käyttäjän tulee lopettaa palvelun käyttö, ellei hän hyväksy tietosuojalausekkeen ehtoja.

1. Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi
1.1 Sähköpostilistat
2. Kolmansien osapuolten evästeet
2.1 Artikkelien upotettu sisältö
2.2 Analytiikka
3. Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi
4. Tietosuojaselosteen päivittyminen
5. Kolmansien osapuolten tietosuojalausekkeet

1. Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Verkkomedia ei kerää käyttäjiltään yksityiskohtaisia tietoja eikä pidä rekisteriä käyttäjistä. Verkkomedia ei tarjoa myöskään mahdollisuutta rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Verkkomediassa julkaistuista artikkeleista tykkääminen sekä niiden jakaminen ja kommentointi tapahtuvat Facebookin rajapinnan kautta Facebookin tunnuksilla, jolloin käyttäjän ei-julkiset tiedot jäävät ainoastaan Facebookin tietoon. Verkkomedia ei kerää eikä tallenna käyttäjiensä IP-osoitteita.

1.1 Sähköpostilistat

Verkkomedia ei kerää eikä tallenna käyttäjiensä sähköposteja. Verkkomedialla ei ole sähköpostilistaa eikä siten myöskään sähköpostikirjettä tai niiden lähettämiseen käytettävää osoiterekisteriä.

Ulkopuoliset tahot ovat mahdollistaneet verkkomedian RSS-syötteeseen perustuvien sähköpostikirjeiden tilaamisen palveluistaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole verkkomedian järjestämä tai hallinnoima palvelu. Mikäli haluat peruuttaa tällaisen sähköpostikirjeen tilaamisen, tulee tilaus lopettaa kyseisen sähköpostin lopusta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Myös mahdolliset tietopyynnöt tulee ohjata kyseisen palvelun tarjoajalle.

2. Kolmansien osapuolten evästeet

Verkkosivustolla käyttäjästatistiikkaa keräävät ja mainoksia esittävät kolmannet osapuolet asettavat käyttäjien selaimeen evästeitä, jotka poistetaan määräajan kuluttua. Evästeet ovat selaimen tallentamia pieniä tiedostoja, jotka kertovat muun muassa sivustolla vierailevien käyttäjien määrän ja vieraillut sivut sekä mitä mainoksia hän vierailullaan näkee ja klikkaa. Evästeet eivät sisällä henkilötietoja.

Evästeitä hyödynnetään paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi, palvelujen analysointiin ja mainonnan kohdistamiseen. Evästeet tallentavat muun muassa käyttäjän kirjautumis- ja näyttöasetukset. Evästeitä voidaan käyttää myös sijaintiperusteisten mainosten esittämiseen. Tässä verkkomediassa kävijämääriä mittaavat esimerkiksi Google Analytics ja ComScore, joiden tietosuojalausekkeisiin löytyvät linkit tämän tietosuojalausekkeen lopusta.

2.1 Artikkelien upotettu sisältö

Verkkomedian artikkelit voivat sisältää muista verkkopalveluista upotettua sisältöä. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi Facebook, Instagram, YouPlay, Twitter ja YouTube. Ulkopuolisilta verkkosivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla. Linkkien välityksellä artikkeleihin upotetut sisällöt eivät ole verkkosivuston sisältöä eikä verkkosivusto ole myöskään niiden julkaisija.

Upotettuja sisältöjä tarjoavat kolmannet osapuolet voivat kerätä tietoa käyttäjistä, käyttää evästeitä, tallentaa IP-osoitteesi, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja seurata vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet itse kirjautunut käyttäjänä kyseiselle sivustolle. Lisätietoja palvelujen tietosuojalausekkeista löydät kyseisistä verkkopalveluista.

2.2 Analytiikka

Verkkomedia käyttää analytiikkaa ulkopuolisilta palveluntarjoajilta, kuten esimerkiksi Google Analytics ja Comscore. Mainonnasta vastaavat kolmannet osapuolet käyttävät niin ikään evästeitä analytiikkansa muodostamiseen. Kolmansien osapuolten käyttämistä evästeistä löytyy lisätietoja alla olevista linkeistä.

3. Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Verkkomedia ei tarjoa kuluttajille mahdollisuutta perustaa käyttäjätilejä tai räätälöityjä profiileja. Verkkomedialla ei siten ole sähköposti- tai käyttäjärekisteriä, joka sisältäisi henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Mikäli olet jättänyt tykännyt tai kommentoinut artikkeleita Facebookin käyttöliittymän kautta, voit pyytää Facebookilta koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet palvelulle antanut. Voit myös halutessasi pyytää Facebookilta henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka Facebookin on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

4. Tietosuojaselosteen päivittyminen

Kehittäessämme palveluitamme tai lainsäädännön muuttuessa myös tietosuojaseloste saattaa jatkossa päivittyä, jos esimerkiksi otamme käyttöön verkkomedian oman rekisteröitymisen tai teemme muita merkittäviä muutoksia. Suosittelemme tutustumaan selosteeseen säännöllisin väliajoin. Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 25.5.2018.

5. Kolmansien osapuolten tietosuojalausekkeet

ComScore
Google Analytics
Adform

Uusimmat