Gnarls Barkley teki tuplasti listahistoriaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikonloppuna Seinäjoen Provinssirockissa esiintynyt Gnarls Barkley on tehnyt kaksi kertaa historiaa Britannian singlelistalla yhdellä singlellä. Hänen Crazy -hittinsä oli nimittäin ensimmäinen single, joka nousi nettimyynneillä suoraan listan ykköseksi.

Toisen ennätyksen Crazy -single teki tällä viikolla putoamalla top 10:stä romahdusmaisesti pois koko listalta yhdeksän viikon jälkeen. Moiseen pudotukseen on kyennyt aiemmin vain yksi kappale, Simon & Garfunkelin esittämä Mrs. Robinson -hitti vuonna 1969.

Singlen imu ei ole kuitenkaan loppunut, sillä listaromahduksen syynä on levy-yhtiön päätös lopettaa singlen myynti, jotta yhtyeen albumille saataisiin enemmän imua.

– Yhdeksän viikkoa listaykkösenä on upea saavutus, mutta koko albumi on todella hieno ja haluamme keskittyä sen myyntiin erityisesti täällä Britanniassa, josta kaikki alkoi, Warner Brothers -levy-yhtiön toimitusjohtaja Korda Marshall kommentoi.

Nettilatausten listalla Gnarls Barkley jatkoi kuitenkin edelleen myynnin lopettamisesta huolimatta. Viime viikolla duon Crazy oli 10. ladatuin nettisingle.