Ilmakitaran maailmanmestaruus Japaniin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruus ratkottiin jälleen Oulussa. Tänä vuonna mestaruus meni ensimmäistä kertaa Japaniin, kun maan vahva edustus kisoissa poiki maailmanmestaruuden Ochi ”Dainoji” Yosukelle. Hän päihitti muut tasokkaat esitykset tyylikkään yksinkertaisella ilmakitaroinnillaan.

Torstai-illan karsinnoista selvinneet viisi kilpailijaa kohtasivat finaalissa hallitsevan mestarin Michael ”The Destroyer” Heffelsin sekä kansallisten kisojen voittajat Australiasta, Itävallasta, Uudesta-Seelannista, Hollannista, Norjasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Ranskasta, Japanista, Italiasta ja Iso-Britanniasta.

Vapaavalintaisen kierroksen 10 parasta soittivat pakollisella kierroksella järjestäjien valitsemana kappaleena Euroviisu-voittaja Lordin uuden singlen ”Who’s Your Daddy”.

Maailmanlaajuisen maineen ja kunnian lisäksi japanilainen sai palkinnoksi käsintehdyn suomalaisen Flying Finn -kitaran sekä Queen-kitaristi Brian Mayn suunnitteleman ja lahjoittaman VOX BM Special -vahvistimen.

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskisojen tulokset ja pisteet:

1. Ochi “Dainoji” Yosuke (Japani) 35.42. Clay “Bangers” Connolly (Australia) 34.83. Christian “Heart Buckboard” Sweep (Saksa) 34.64. Gabriele ”The Hoxton Creeper” Matzeu (Iso-Britannia) 33.95. Takeshi “Takeshi the SAMURI Kongochi” Kongochi (Japani) 33.86. Craig “Hot Lixx Hulahan” Billmeier (Yhdysvallat) 33.76. Rainer ”Le Freak” Fussgänger (Itävalta) 33.78. Romain ”Sideburn” Lesaffre (Ranska) 33.49. Christian ”Der Prettauer” Steinhauer (Italia) 33.110. Benjamin ”Helmutt” Greaney (Uusi-Seelanti) 32.711. Karita “Rässi Rinsessa” Kivioja (Suomi) 16.711. Michael ”The Destroyer” Heffels (Hollanti) 16.711. Igmar ”Iggy Stardust” De Haan (Hollanti) 16.711. Eero ”Oulun oma poika” Ojala (Suomi) 16.715. Max ”Max” Heller (Itävalta) 16.416. Kanawaga ”Super IQ” IQ (Japani) 16.217. Terje ”Doc” Stephansen (Norja) 15.7