Roxette täyttää 20 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalaisyhtye Roxette juhlii tänä syksynä 20-vuotista uraansa uudella materiaalilla. Luvassa on ainakin single, kaksi uutta kappaletta, kokoelmalevy ja fanipaketti.

Keväällä 1986 Per Gessle ja Marie Fredrikssonin äänittivät yhdessä tanssipopkappaleen Neverending Love. Kun he antoivat pienelle projektilleen nimeksi Roxette, he eivät arvanneet että uusi menestysyhtye oli syntynyt. Vuonna 1989 läpimurtonsa The Look -kappaleella tehnyt yhtye on myynyt urallaan 45 miljoonaa albumia ja 25 miljoonaa singleä sekä esiintynyt keikoillaan yli kahdelle miljoonalle ihmiselle.

Yhdysvaltojen arvostetulla Billboard Hot 100 -singlelistalla yhtye on ollut ykkösenä neljällä kappaleellaan; The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride, joista It Must Have Been Love on yltänyt jo neljään miljoonaan soittokertaan Yhdysvaltojen radioissa. Jos kyseisen kappaleen soittaisi neljä miljoonaa kertaa peräkkäin, siihen menisi 36 vuotta.

Vuonna 2002 Roxettea kohtasi tragedia, kun Marie Fredrikssonin sairastui syöpään. Raskaan hoito- ja kuntoutusjakson jälkeen Marie on nyt täysin tervehtynyt ja palannut musiikin tekemisen sekä esiintymisen pariin.

Lokakuun loppupuolella julkaistavalla kokoelmalevyllä on mukana 18 yhtyeen vanhempaa kappaletta sekä kaksi uutta viisua. Uusi single One Wish julkaistaan 6. lokakuuta. Lisäksi julkaistaan The Roxbox 86-06 -paketti, joka sisältää neljä cd-levyä ja yhden dvd-levyn.