Elokuvat myyntiin iTunes Storeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple julkisti tänään odotetun tiedon elokuvien lisäämisestä Applen iTunes Store -verkkokauppaan. Jatkossa verkossa myydään Disneyn, Pixarin, Touchstonen ja Miramaxin elokuvia. Suomen markkinoilla televisiosarjoja ja elokuvia ei kuitenkaan vieläkään nähdä, sillä ne ovat saatavilla vain Yhdysvalloissa.

iTunes Storessa on alkuvaiheessa myynnissä 75 elokuvaa, joita asiakkaat voivat ostaa ja ladata katsottavaksi tietokoneilla tai iPodeilla, sekä pian taulutelevisioilla Applen tulevaa iTV-soitinta käyttäen. Yhtiön mukaan elokuvat tulevat saataville iTunes Storeen samana päivänä, kun ne julkaistaan DVD:llä.

– Tässä sitä taas ollaan! Ensin musiikki, sitten tv-ohjelmat ja nyt elokuvat. Olemme alle vuodessa kasvaneet viiden tv-sarjan tarjoamisesta tarjoamaan yli 220 tv-sarjaa ja toivomme tekevämme saman elokuvien kanssa. iTunes myy yli miljoona videota viikossa ja toivomme pääsevämme samaan elokuvien kanssa alle vuodessa, Applen johtaja Steve Jobs kertoi.

ABC ja Disney Channel olivat ensimmäisiä televisiokanavia, jotka tarjosivat ohjelmiaan iTunesissa ja olemme taas luomassa uutta, kun Walt Disney Studiosta tulee ensimmäinen yritys, joka myy koko illan elokuvia iTunes-alustalla, Walt Disney Companyn pääjohtaja Robert Iger puolestaan totesi.

iTunes Store on maailman suosituin videoiden verkkokauppa myyden yli miljoona videota viikossa. iTunes Store aloitti tv-ohjelmien myymisen viidellä ABC:n ja Disneyn tv-ohjelmalla alle vuosi sitten. Nykyisin myynnissä on 220 televisiosarjaa.

Apple julkisti tänään myös useita uusia iPod -tuotteita. Uuden 80Gt video-iPodin hinta on 399 euroa. Lisäksi uuden iPod nanon akun ilmoitetaan kestävän 24 tuntia.