Puff Daddy hävisi nimikiistan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Sean Combs on käyttänyt urallaan lukuisia artistinimiä. Yksi niistä joutaa nyt historiaan ainakin Britanniassa, sillä Diddy hävisi nimestään käydyn oikeustaistelun. Tuottaja Richard ”Diddy” Dearlove haastoi hiphop-tähden leivättömän pöydän ääreen ja vaati Puffylta korvauksia nimensä käytöstä.

Osapuolet sopivat kiistan ennen varsinaista oikeudenkäyntiä. Jatkossa Sean ”Puff Daddy P. Diddy” Combs ei saa enää käytää Diddy -nimeään Britanniassa. Lisäksi hän joutuu maksamaan ”oikealle Diddylle” korvauksia 18.000 dollaria ja 180.000 oikeudenkäyntikuluja.

Diddyn mukaan Britannian musiikkibisnes ei ollut tarpeeksi suurta, jotta kahdella samannimisellä artistilla olisi ollut sekaantumisvaaraa. Dearlove sai kuitenkin huomata, että sekaannuksia syntyi.

– Sain sähköposteja Puerto Ricosta, kun tyttö halusi päästä musiikkivideooni. Ihmiset kyselivät minulta nimeäni kantavasta vaatemallistosta. En ole maailmanlaajuinen tähti, mutta toimin silti musiikkibisneksessä. Olen lopputulokseen tyytyväinen, sillä en halunnut mennä oikeuteen saakka, Britti-Diddy kertoi The Guardian -lehdelle.

Puff Daddyn pitää nyt keksiä itselleen jälleen uusi artistinimi ainakin brittimarkkinoille. Nimen keksimisessä tulee kiire, sillä hänen seuraava albuminsa, Press Play, julkaistaan jo ensi kuussa.