Microsoftin Zune haastaa Applen iPodin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Digitaalisten musiikkisoittimien markkinoilla alkaa olla ruuhkaa, kun Microsoft ilmoitti torstaina lanseeraavansa oman Zune -soittimensa. Laitteessa tulee olemaan radio, kolmen tuuman näyttö ja 30 gigan kovalevy. Lisäksi niiden mukana toimitetaan valmiiksi ladattua musiikkia, Kauppalehti uutisoi eilen.

Laitteen muista ominaisuuksista ei vielä kerrottu julkisesti, mutta ainakin puhelinominaisuudesta liikkuu jo huhuja samoin kuin Applen vastaavista suunnitelmista. Jatkossa tietotekniikan jättiyritys pyrkii viemään iTunesilta markkinoita omalla Zune Market -latauspalvelullaan, jossa lanseerataan myös kiinteähintainen palvelu. Zune -passilla voi kuukausimaksulla ladata rajattomasti musiikkia.

Microsoft ei ole vielä kertonut laitteen hintaa. Zune on tarkoitus saada Yhdysvalloissa kauppoihin ennen joulumarkkinoita.