Actiontähti loukkaantui kuvauksissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tunnettu actionelokuvien tähti Jet Li loukkaantui pudotessaan kuvauksissa rakennuksen katolta. Taistelukohtausta kuvaamassa ollut Li ja stuntmies loukkaantuivat hengenvaarallisessa onnettomuudessa molemmat vain lievästi.

Onnettomuus sattui Fearless -elokuvan kuvauksissa, kun itsepuolustuslajien taitaja Li ja stuntmies olivat kuvaamassa tarkasti suunniteltua taistelukohtausta. Stuntmies kuitenkin jännitti tilannetta niin kovasti, että hän teki kymmenen ennalta sovitun liikkeen sijaan vain yhden, minkä seurauksena tasapainonsa menettäneet miehet putosivat maahan.

– Kaikki pelkäävät taistella hänen kanssaan, mutta meillä oli kaikki suunniteltuna etukäteen. Ennen kuvausta keskustelin pitkään Lin kanssa ja päätimme tehdä kohtauksesta niin aidon kuin mahdollista. Siinä kuvattiin korkealla tapahtuvaa taistelua, joka on aina vaarallista, elokuvan ohjaaja Ronny Yu kertoi.

– Jet joutui onnettomuuteen. Kuvasimme yksinkertaista kohtausta, ja kun katsoin monitoreihin, en nähnyt Jetiä lainkaan kuvassa. Hän putosi, koska vastanäyttelijä pelkästi häntä. Stuntmies halusi tehdä kohtauksen nopeasti, joten hän vain työnsi Li’tä ja molemmat putosivat todella korkealta – kaiken lisäksi patjojen ohi. Onneksi alla oli ruohikkoa ja pehmeää maata.