Jadesoturi -elokuva leviää maailmalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Syksyn odotetuimpiin kotimaisiin elokuviin lukeutuva Jadesoturi saa ensi-iltansa ennakkoluulottomasti perjantaina 13. lokakuuta. Leffan Fate -tunnuskappaleen esittää kotimainen Bleak -yhtye yhdessä Ana Johnssonin ja Kimmo Pohjosen kanssa.

Jadesoturi on suomalaisessa elokuvamaailmassa varsinainen tapaus, sillä sen esitysoikeudet on tähän mennessä myyty jo yli 30 maahan. Cannesin taannoisilla elokuvajuhlilla kirjoitettiin levityssopimukset muiden muassa Japaniin, Puolaan, Unkariin ja Tsekkeihin. Elokuvan pääosissa nähdään Tommi Eronen, Markku Peltola, Zhang Jingchu, Krista Kosonen, Dang Hao, Cheng Taishen ja Elle Kull.

Jadesoturin 11. lokakuuta julkaistavalla soundtrack-levyllä on mukana kyseisen kappaleen lisäksi musiikkia myös useilta muilta kotimaisilta artisteilta ja yhtyeiltä. Niistä mainittakoon Poets of the Fall, The Crash ja HIM. Elokuvan varsinainen musiikki on Kimmo Pohjosen ja Samuli Kosmisen käsialaa.