HIM teki historiaa Yhdysvalloissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen menestynein rocckyhtye HIM on tehnyt jälleen suomirockin historiaa. Yhtyeen uusin albumi Dark Light on myynyt kultaa Yhdysvalloissa. Albumia on myyty siis jo kunnioitettavat 500.000 kappaletta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen yhtyeen levymyynti on ylittänyt kultalevyrajan Yhdysvalloissa.

– Suuri kiitos Hanoi Rocksille ja kumppaneille jotka avasivat tietä meille, ja saivat meidät jo nuorina poikina uskomaan että suomalainen rock voi olla globaalisti menestyvää. Kyllä kannatti takoa kun rauta oli kuumaa, vaikka puolitoista vuotta meni maailmalla kaivaten isää, äitiä ja ystäviä kotimaassa, yhtyeen keulakuva Ville Valo kommentoi saavutuksesta.

Dark Light julkaistiin syksyllä 2005 HIMin amerikkalaisen levy-yhtiön Sire Recordsin kautta. Albumin menestystä ovat siivittäneet Wings of a Butterfly –radiohitti ja levyn tiimoilta tehdyt Amerikan kiertueet. Dark Light debytoi arvostetulla Billboard-albumilistalla sijalla 18, joka on korkein sijoitus koskaan suomalaiselle bändille.

Yhtyeen viidennen studioalbumin Dark Lightin maailmanlaajuinen myynti on jo yli 900.000 kappaletta. HIMin kaikkien levyjen yhteenlaskettu myynti on jo yli neljä miljoonaa kappaletta. Parhaillaan yhtye uutta materiaalia seuraavalle studioalbumille, joka julkaistaan näillä näkymin alkusyksystä 2007.

Perinteiseen tapaan yhtye esiintyy uutena vuotena Helsingin Tavastia-klubilla. Kolmipäiväisen Helldone-festivaalin liput tulivat myyntiin tänään, ja HIM-illan liput myytiin heti loppuun.