Movetron : Ei kenenkään maa

Singlet · Stara.fi

90-luvulla discolistojen kärkipaikoilla useaan otteeseen nähty eurodancepumppu Movetron muistetaan lähinnä Romeo ja Julia -danceklassikostaan. Nyt yhtye yrittää tehdä paluuta Euroviisujen ja ysäribuumin mukana.

Yhtyeen paluusingle on nimeltään Ei kenenkään maa, ja se on ensimmäinen lohkaisu ensi vuonna julkaistavalta paluulevyltä. Kappale on yksi todiste siitä, että ysäribändien ei välttämättä kannata monistaa soundillisia teemojaan 2000-luvulle. Kappaleen soundit ovat nimittäin peräisin 90-luvun puolivälistä, kun kokonaisuus on keskiäänimössöä eikä dynamiikasta ole edes hajua.

Varsinainen ongelma onkin monien muiden kotimaisten discohuttujen tavoin luultavasti masteroinnissa, sillä itse kappaleessa on kuin onkin jonkin verran hittipotkua. Biisin kertosäe on oikein tarttuva, ja kunnollisilla soundeilla tästä olisi voinut saada jopa jonkinlaisen discohitin. Vokaalien sisältö nyt on perinteisesti kuin tuuleen huutaisi.

Levyn tiedotteessa hehkutetaan, että ”Ysäri is back!”, mikä pitääkin ehkä jossain määrin paikkansa, mutta ysärisoundit olisi ollut syytä päivittää tämän päivän odotuksia vastaaviksi. Mukana on kappaleesta myös TarHill AltMix, joka on myös soundien perusteella miksattu jo vuonna 1996.

Kokonaisuutena arvostellen kappale on siis ihan toimiva, mutta soundit kaivosta.

Pisteet 3/5