Aamupojat : Radiohitit

Albumit · Stara.fi

Radio NRJ:n aamuista tuttu parivaljakko Renne ja Anssi lienee ensimmäinen suomalainen radiotiimi, joka on julkaissut kokonaisen albumillisen musiikkia. Aamupoikien Radiohitit-albumi on hauska kooste kundien enemmän tai vähemmän kieli poskessa tehdyistä kappaleista.

Viime kesänä kotimaiset discolattiat otti haltuunsa Baby Älä Vonkaa -eurorallatus, jonka koomisen sanoituksen alta löytyy hyväsoundinen eurodance-hitti E-Typen hengessä. Kertsi tarttuu kuin purkka tukkaan ja säkeistöjen vokooderitkin toimivat mukavasti.

Tuorein kesäsingle Muuvit (I Like To Move It) on cover Reel 2 Real -yhtyeen bogglehouse-klassikosta. Aamupoikien versio jää kuitenkin soundeiltaan turhan kevyeksi, sillä potkua olisi saanut olla enemmän. Eurodance-biisi potkii jo aivan eri tavalla, sillä vauhdikas ysäriparodia on potentiaalinen discohitti Waldon ja Päivi Lepistön hoitaessa vierailevat vokaalit. Bom-digi-digi-digi-bom-digi-bom.

Pummi-biisissä vierailee Apulannan Toni Virtanen, jonka osuus tuo heti mukanaan selvää hittipotkua. Aamupoikien flow kuulostaa pitkälti Setä Tamulta & TKK:lta. Lopputulos on yllättävän onnistunut ja selvä hitti, jota tukevat vielä pari hauskaa lainausta. Heiluta sun joulukinkkua esittelee vierailijana Elastisen. Kappaleen korni kertosäe tarttuu jotenkuten ja Elan anti tuo kokonaisuuteen hyvää särmää.

Kesäpojat jää keskinkertaiseksi täytepalaksi, jonka electrosoundit ovat toki toimivat. Tänä iltana groovailee leppoisasti, mutta flow tuo mieleen Raimssin tuotannon ja kotimaisen ysärirapin. Ei toimi. Junttidiscon kuningas Frederik vierailee samannimisessä Titanic-henkisessä discoviisussa. Tämä toimii varmasti hyvin Frederikin faneille ja karvanoppaescorteissa, mutta…

Slovariraita Illan viimeinen hidas parodioi Finlandersin Tahdon oikeesti olla sinun -hittiä, mutta härskimmillä sanoilla tietenkin. IRC-Gallerian nimikkobiisi etenee reggaetunnelmissa, mutta lopputulos jää vaisuksi. Biisin sanat ovat kyllä osuvat.

Rennellä on pitkä hiphop-historia, joka juontaa juurensa jo 90-luvun alun vaasalaisista ug-piireistä. Anssilla on myös pitkä musiikkitausta. Parivaljakko vastaakin biiseistä ja tuotannosta pääosin itse, mikä on tietenkin hieno asia. Osaamista olisi ollut vakavampaankin kamaan, mutta tällä kertaa mennään vitsikärjellä. Siitä huolimatta parodialevy yllättää, sillä mukana on pari todellista hittiehdokasta.

Pisteet 3/5