Spotify maksaa artisteille naurettavan pieniä korvauksia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kovasti kohuttu verkon musiikkipalvelu Spotify on ollut kuluvana vuonna musiikkibisneksen seminaarien vakioaihe, ja sitä on hypetetty lähes samaan tapaan kuin Facebookia ja Twitteriä. Palvelu ei ole kuitenkaan onnistunut lunastamaan sille asetettuja odotuksia ainakaan artistien parissa.

Nyt julkisuuteen on vuotanut tietoja suositumpien artistien saamista Spotify-rahavirroista. Ruotsalaisen Expressen-lehden saamien tietojen mukaan koko palvelun soitetuin kappale, Lady Gagan Poker Face, tuotti yli miljoonan kuuntelukerran jälkeen tekijöille vain 2.300 kruunua, eli 232 euroa, josta Gagalle ohjautui 1.150 kruunua, eli 115 euroa. Viiden soitetuimman joukossa oli myös Lady Gagan läpimurtohitti Just Dance.

Aiemmin tässä kuussa suomalainen levy-yhtiö Sakara Records paljasti, että Mokoma-yhtyeen 118.119 soittokertaa tuotti vain 31,40 euron tulot, eli soittokerrasta tuloutettiin 0,00026 euroa. Tuolloin yhtyeen kitaristi totesi koko palvelun olevan ”vitsi, eikä edes kovin hyvä sellainen”. Tällä viikolla Voicen kyselyssä selvisi, että kanavan kyselyyn vastanneista puolet eivät tienneet mikä Spotify on.