Suomen X Factorista megafloppi – jopa Emmerdale pesee katsojaluvuissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa suuren suosion saanut Idols-kilpailu on tänä vuonna tauolla, ja tilalle Maikkarin ohjelmistoon on otettu samankaltainen ja maailmalla erittäin hyvin menestynyt X Factor -ohjelma. Simon Cowellin hengentuote ei ole kuitenkaan saanut suomalaisia pysymään televisioiden ääressä.

X Factor -realityohjelman ensimmäinen jakso keräsi 943.000 katsojaa, mutta yleisönosastoilla muiden muassa tylsyyden huipuksi haukuttu ohjelma ei saanut katsojia palaamaan ohjelman ääreen odotetulla tavalla. Syksykierrettä ei ole sittemmin saatu katkaistua, sillä katsojamäärä on suorastaan romahtanut. Sunnuntain parhaassa katseluajassa pitäisi menestyä lähes ohjelman kuin ohjelman, mutta X Factor on onnistunut kulkemaan vastavirtaan.

Tuomari Renne Korppilan yli äyräidensä paisuneesta skinhead-kohusta huolimatta miljoonayleisöt ovat olleet ohjelmalle vain kaukainen haave, sillä viime sunnuntaina ohjelma veti ruutujen ääreen vain 446.000 katsojaa. Viikkoa aiemmin katsojia oli vielä 813.000, joten pudotus on ennätysmäisen suuri. Vertailukohdiksi sopivat esimerkiksi Päivän sää ja Emmerdale, jotka molemmat pesivät realityohjelman katsojaluvuissa.