Televisiokanava myönsi X Factor -flopin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan talven puhutuimpiin realityohjelmiin on lukeutunut X Factor -ohjelman ensimmäinen suomalainen tuotantokausi, joka on ollut otsikoissa lähinnä surkeiden katsojalukujen merkeissä. Ohjelma on flopannut rajusti jo ensimmäisistä jaksoista lähtien.

Simon Cowellin luoman kykyjenetsintäohjelman oli tarkoitus täyttää tänä vuonna tauolla olevan Idols-ohjelman jättämä tyhjiö, mutta siinä ei ole onnistuttu. Nyt myös ohjelmaa esittävä MTV3-kanava on myöntänyt ohjelman menestyksen olleet pettymys kanavalle.

– Katsojamäärät saisivat olla 20 – 30 prosenttia suuremmat, kanavan ohjelmajohtaja Jorma Sairanen kertoi Ilta-Sanomille.

Parhaillaan X Factorissa eletään finaalikautta, joten katsojalukujen täytyisi olla juuri nyt parhaimmillaan. Tästä huolimatta ohjelmaa seurasi esimerkiksi pääsiäisenä vain 490.000 katsojaa, kun vielä edellisellä viikolla määrä oli reippaasti puolen miljoonan paremmalla puolella. Näin ollen finaalien aikana katsojamäärä on entisestään vähentynyt.