Amerikkalaiset veivät Euroopan musiikkipalkinnot

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Eilisiltana amerikkaiset artistit viettivät tähtihetkiä MTV Europe Music Awards -gaalassa, sillä merkittävä osa tapahtumassa jaetuista palkinnoista meni rapakon taakse. Lady Gaga voitti palkinnot sarjoista vuoden kappale, paras pop-artisti ja paras naisartisti.

Katy Perry palkittiin parhaasta videosta ja Justin Bieber nimettiin parhaaksi miesartistiksi ja hän sai myös Best Push Artist -palkinnon. Ke$ha julistettiin vuoden parhaaksi tulokkaaksi ja nainen oli häkeltynyt saamastaan kunniamaininnasta. Linkin Park -yhtye sai parhaan live-esiintyjän tittelin ja rokkari Bon Jovi palkittiin MTV-historian ensimmäisellä MTV Global Icon -palkinnolla.

Parhaana hiphop-artistina tunnustettiin Eminem ja muiden muassa Shakira, Tokio Hotel, Marco Meloni ja Paramore palkittiin erinäisillä titteleillä. Gaalan emännöi Hollywood-kaunotar Eva Longoria. Naisen minihameet ja microshortsit olivat erityisesti katsojien mieleen.