Potter-tähti sekosi: “Olen Harry-velho, joka esittää näyttelijää”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suomalaiset Harry Potter -fanit olivat viime keskiviikkona etuoikeutettuja, sillä uusin elokuva sai ensi-iltansa Suomessa kahta päivää ennen esimerkiksi Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Potter-tähti Daniel Radcliffe on elänyt Harry Potter -roolissaan jo vuosien ajan ja elokuvilla on seurauksensa nuorukaisen elämässä. Nuorukainen vitsailee tuoreella Funny or Die -videolla olevansa keskellä identiteettikriisiä. – Neljännen elokuvan paikkeilla tajusin olevani Harry. Olen velho, joka esittää näyttelijää, enkä näyttelijä velhon roolissa. Tämän lisäksi Daniel on minulle vain hahmo ja nautin hänen esittämisestään. Esittelen itseni Harryksi myös naisille ja katson mihin se johtaa minut, Radcliffe kertoo videolla. Vuonna 2001 elokuvateattereihin ilmaantunut Harry Potter ja Viisasten kivi -elokuva imi mukaansa Harry Potterin kanssa suurinpiirtein samanikäiset katsojat. Uusin elokuva on aikaisempia elokuviaan huomattavasti traagisempi ja muiden muassa väkivaltaiset kohtaukset ovat olleet liikaa lapsiyleisölle. Elokuvan 13 vuoden ikärajan onkin todettu olevan mahdollisesti liian alhainen ja asiasta raportoi muiden muassa brittilehdistö.