Tutkimus paljasti tehokkaimman krapulalääkkeen: ”Löytyy useimpien kotoa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Illanviettojen ja varsinkin juhlia seuraavien päivien kestopuheenaiheena on ollut perinteisesti tehokkaimman krapulalääkkeen arviointi. Nyt asiassa on tehty jälleen uusi tieteellinen tutkimus, joka on yllättäen osoittanut yksinkertaisen tavan tehokkaimmaksi.

Kauppojen hyllyillä on monenlaisia juomia ja muita tuotteita, joiden väitetään parantavan krapulan oireita tehokkaasti. Nyt tiedemiehet ovat kuitenkin selvinneet, että tehokkaimmat välineet löytyvät lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Yksinkertainen on kaunista, sillä tehokkaimmiksi on nyt nimittäin todettu kahvi ja päänsärkylääke. Niiden miljoonat käyttäjät ovat siis olleet oikeassa kaikki nämä vuodet.

Kahvin sisältämän kofeiinin ja päänsärkylääkkeen – tässä tapauksessa nimettiin juuri Aspirin – yhdistelmä on tehokkain tapa torjua krapulan oireita. Tutkimuksen johtajana toimi professori Michael Oshinsky Philadelphian yliopistosta. Koekaniineina käytettiin myös rottia.